دنیا هر روز بیشتر به سمت پیشرفت و استفاده از تکنولوژی کشیده میشود. کودکان در مدارس با لپتاپها و آیپدها آموزش میبینند، مادران با دوربینهای کنترل از راهدور فرزندان خود را کنترل میکنند، ماشینهای خودران به تولید انبوه نزدیک شدهاند و این گوشیهای هوشمند هستند که بعضا بیش از خانواده برای آنها وقت صرف میکنیم! جدا از مزایا و معایب دنیای مبتنی بر تکنولوژی روز، نیاز است تا خود را با این تغییرات وفق داده و از این تحولات برای بهرهبرداری شخصی و یا کسبوکار استفاده کنیم. در این بین، فراگیری و کسب درآمد از فناوریها و تکنولوژیهای جدید و نوپا امری ضروری است؛ چرا که این تکنولوژیها به زودی جای روشهای سنتی را خواهند گرفت و اگر با روشهای نوین آشنا نباشیم، چه بسا به زودی برای امرار معاش با مشکلات جدی مواجه شویم!
با گذشت زمان و روی آوردن کسبوکارهای مختلف به ساخت سایت برای تجارتشان، به آرامی حرفهای به نام طراحی سایت ظهور کرد. با گسترش اینترنتی شدن کسبوکارها و نیز استفاده عموم مردم از این فناوری، بازار کار طراحی وب سایت در ایران نیز روند رو به رشدی را تجربه کرد. در ادامه این مقاله، به درآمد طراحی سایت در ایران و نیز مزایا و معایب این حرفه بیشتر خواهیم پرداخت.
بازار کار طراحی وب سایت در ایران، آماتور یا حرفهای؟
عمر طراحی وبسایت در ایران چندان طولانی نیست؛ اما در همین زمان محدود، سایتهای بهروز و بسیار حرفهای طراحی شدهاند. بدون شک شما نیز میتوانید چند سایت با گستره کار کشوری را نام ببرید که در ایران و طی سالیان گذشته طراحی شدهاند. همچنین، برای رسیدن به درآمد طراحی سایت، نیاز نیست که حتما دانش برنامه نویسی داشته باشید. به لطف سایت سازهایی که امروزه به وفور میتوان دید، درآمد طراحی سایت صرفا در جیب کدنویسان نمیرود!
بازار کار طراحی وب سایت در ایران مدام در حال پیشرفت است. هر روزه کسبوکارهای جدیدتری برای طراحی سایت و ایجاد پایگاهای اینترنتی خود به دنبال طراحان و شرکتهای مختلف طراحی سایت میروند. با توجه به کثرت طراحان سایت و رقابت آنها برای در اختیار گرفتن پروژهها، رقابت جدی بین برنامهنویسان و طراحان به وجود آمده است تا بتوانند پروژههای بیشتری را از آن خود کرده و از این طریق درآمد بیشتری کسب کنند. میتوان گفت همین رقابت گاها ناسالم، باعث شده است تا روند طراحی سایت، از آماتوری به سمت حرفهای شدن پیش برود. این روزها مشتریان با اصول طراحی سایت در دنیا آشنایی دارند و هر کدام نمونه سایتهای موفق را دیدهاند. با افزایش انتظارات مشتریان، باطبع نیاز است تا مهارت برنامهویسان و طراحان سایت نیز افزایش پیدا کند.
درآمد طراحی سایت چقدر است؟
اگرچه بازار کار طراحی وب سایت در ایران هر روز در حال پیشرفت و سامان گرفتن است؛ اما به همین میزان تعرفههای درآمد طراحی سایت میل به آنتروپی (میل به بینظمی!) بیشتری دارد. متاسفانه هیچ مرجع خاصی برای قیمتگذاری بر طراحی سایت وجود ندارد و ممکن است شرکتی سایتی را با 30 میلیون تومان و فریلنسری، مشابه همان سایت را با 3 میلیون تومان طراحی کند!
آشفتگی در تعرفهها دلایل متفاوتی دارد. شاید مهمترین دلیل را نبود دستگاه نظارتی بر خدماتی همچون طراحی سایت باید دانست. در نبود نظارت، برخی از شرکتها با بالا بردن بیدلیل قیمتها، تعرفههای هنگفتی را از مشتریان خود دریافت میکنند. همچنین، با نبود استاندارد لازم برای طراحی سایت، تمام طراحان و برنامهنویسان، از آماتور تا حرفهای، همگی به یک شکل دیده میشوند و همین امر سبب میشود تا برخی از سایتهایی که توسط طراح آماتور طراحی شده، بعدا با مشکلات متعددی روبهرو شود.
با همه این تفاسیر، اگر به صورت جدی وارد حوزه طراحی سایت شوید، ولو دانش برنامهنویسی هم نداشته باشید و با استفاده از سایت ساز آنلاین به طراحی سایت بپردازید، میتوان گفت مشروط به چند مورد بسیار مهم، درآمد خوبی کسب خواهید کرد. این موارد عبارتند از:
- داشتن چند نمونه کار موفق برای ارائه به کارفرمایان
- مشتریمداری و پاسخگویی سریع به نیازهای صاحبکاران
- بهروز نگه داشتن دانش سئو و بهینه سازی سایت
- تمرین مداوم و حل چالشها که باعث افزایش توانمندیهای برنامهنویسی شما میشود
- در دسترس بودن و ثبت نام در شبکههای اجتماعی بیزینسی همچون لینکدین
فریلنسرهای طراحی سایت بیشتر درآمد دارند یا طراحانی که استخدام میشوند؟
برای بررسی این موضوع باید مزایا و معایب هر کدام از شیوههای کاری را در نظر گرفت و در نهایت به تصمیم نهایی رسید. ممکن است برای دانشجویان و یا افراد دو شغله، فریلنسری شیوه بهتری باشد و یا تحت شرایطی، استخدام شدن ملاک اصلی برنامهنویس و طراح سایت قرار گیرد.
فریلنسری کار کن، پادشاه خودت باش!
فریلنسرها میتوانند هر زمان که میخواهند کار کنند و مجبور نیستند زمان خاصی را در محل کار سپری کنند. فریلنسرها زمان خود را مدیریت میکنند و از میان چندین پروژه، پروژهای که دلخواهشان است را انتخاب میکنند. اگرچه، در مدل کار فریلنسری خبری از حقوق ثابت و بیمه نیست. همچنین، درآمد شما به تعداد پروژههایی که در ماه انجام میدهید، بستگی دارد.
به صورت کلی، (آزادکاری) فریلنسری برای دانشجویان، دو شغلهها و تمامی افرادی که نمیتوانند و یا نمیخواهند در محل کار حاضر باشند، گزینه بسیار مناسبی است. فریلنسرها باید همواره دانش خود را به روز نگه دارند تا بتوانند در بازار داغ رقابت، پروژههایی را مال خود کنند.
استخدام، آسوده ولی دست بسته!
اگر برای کار طراحی سایت در شرکتی استخدام رسمی شوید، حداقل از میزان حقوق و درآمد ماهیانه خود از ابتدا خبر داشته و براساس آن برنامهریزی میکنید. همچنین، میتوانید زمان آزاد خود را برای انجام پروژههای فریلنسری صرف کنید. با اینحال در این مدل کاری، مجبور هستید راس ساعت خاص در محل کاری خود حاضر باشید و نیز دیگر برنامههای خود را براساس برنامه شرکت و یا سازمانی که برای آن کار میکنید، بچینید. با همه این تفاسیر، زمانی که استخدام شوید، امنیت شغلی بیشتری خواهید داشت.
بازار کار طراحی سایت، وسیع و محدود!
در طول سالیان گذشته، بازار کار طراحی سایت، به علت ورود کسبوکارها به اینترنت بسیار وسعت پیدا کرده است؛ اما برای ورود به این بازار رقابت بزرگ، محدودیتهایی وجود دارد. برای کسب درآمد از طراحی سایت و یافتن مشتریان، نیاز است تا دانش فنی خود را در زمینههای مختلف طراحی سایت، از روانشناسی رنگها تا بهینهسازی و اصول محتواسازی در وب سایت افزایش دهید. رعایت این موارد، میتواند به کسب درآمد شما منجر شود.
نظرات کاربران
امتیاز کل
در حال حاضر نظری ثبت نشده است
ثبت نظر
امتیاز شما