با استانداردهای برنامه نویسی وب آشنا شوید!

این روزها برای طراحی وب سایت حرفه ای و توسعه آن منابع آموزشی متنوعی وجود دارد. اما نکته‌ای که در تمامی این منابع آموزشی به صورت مشترک به آن پرداخته می‌شود، استانداردهای برنامه نویسی وب می‌باشد. اما آیا شما به عنوان یک برنامه نویس، با اهمیت بهینه سازی کدهای برنامه نویسی آشنا هستید؟ آیا شما استاندارد کد نویسی را هنگام طراحی حرفه ای سایت، رعایت می‌کنید؟ اگر به دنبال مرجعی کامل در این رابطه هستید، در این مقاله با موضوع چیزهایی که یک برنامه نویس باید بداند، همراه ما باشید.

با توجه به رشد روزافزون اینترنت و میزان استفاده از آن، به راحتی می‌توان متوجه دلیل افزایش میزان تقاضای طراحی وب سایت شد. اما همین افزایش تقاضا به معنای سخت شدن رقابت در حوزه فروش و بازاریابی آنلاین است. به همین سبب، اگر استانداردهای برنامه نویسی وب به هنگام طراحی سایت رعایت نشود، نمی‌توان از هزینه‌ای که برای طراحی سایت در نظر گرفته شده، انتظار نتیجه مطلوب را داشت. با وجود مرورگرهای متنوعی که وجود دارند، همگام‌سازی صفحات وب با هر یک از آنها کار پیچیده‌ای است. بنابراین، بهتر است که با رعایت یک سری اصول استاندارد و جهانی، صفحات وب را هم برای موتورهای جستجوی مختلف بهینه کرد و هم برای مرورگرها.

بنابراین، در صورتی که به فعالیت در این زمینه و توسعه وب علاقه دارید، باید با استانداردهای کدهای برنامه نویسی نیز آشنایی داشته باشید. به همین خاطر در این مقاله تمام چیزهایی که یک برنامه نویس باید بداند را در اختیار شما قرار می‌دهیم، تا اطلاعات کامل و جدیدی از استاندارد کد نویسی پیدا کنید.

اهمیت طراحی طراحی وب سایت براساس استاندارد کد نویسی

همانطور که می‌دانید، امروزه برای طراحی سایت روش‌های مختلفی وجود دارد. رایج‌ترین مواردی که این روزها برای توسعه وب مورد استفاده قرار می‌گیرند،HTML ، CSS و JavaScript می‌باشند. بنابراین، توسعه‌دهنده وب می‌تواند با استفاده از این زبان‌ها، نحوه ارائه محتوا، جلوه بصری و عملکرد سایت را تعیین نماید.

با وجود اینکه این سه مورد، تنها انتخاب شما برای اجرای کدهای برنامه نویسی نیستند، اما HTML و CSS را می‌توان به عنوان برترین ابزار جهت توسعه وب در نظر گرفت. برخی از مزایای این دو عبارت هستند از:

  • پیاده سازی راحت و سبک
  • بارگذاری سریع سایت در مرورگرهای مختلف
  • عدم نیاز به کدنویسی زیاد
  • قابلیت به روز رسانی ساده
  • دارا نبودن محدودیت‌های جاوا اسکریپت
  • قابلیت نمایش راحت سایت در دستگاه‌های متنوع

لازم به ذکر است که اگرچه این دو برای برنامه نویسی وب مناسب هستند، اما اگر استانداردهای برنامه نویسی وب در آنها رعایت نشود، نه تنها شما را به هدف مورد نظرتان نمی‌رساند، بلکه تا حد زیادی از آن دور می‌کنند. هیچ چیز به اندازه یک سایت با ظاهری ناخوشایند و کند نمی‌تواند مخرب برند شما در فضای آنلاین باشد. بنابراین، در صورتی که نمی‌خواهید برای ساخت سایت از یک سایت ساز آنلاین استفاده کنید، حتما به دنبال یک فرد متبحر و آشنا با استاندارد کد نویسی باشید.

برخی از مزایای استانداردهای برنامه نویسی وب عبارت هستند از:

  • تمامی مرورگرها برای نحوه ارائه و نمایش محتوا به مخاطب از یک سری قوانین مشخص استفاده می‌کنند. (با استفاده از این قابلیت دیگر نیازی نیست، برای هر مرورگر استانداردهای خاصی را جهت نمایش محتوا رعایت کنید)
  • یکی از مهمترین چیزهایی که یک برنامه نویس باید بداند این است که با رعایت این استانداردها، خیلی راحت‌تر می‌تواند سایت را در اختیار کاربران هدف، قرار دهد؛ چرا که با استفاده از برخی از دستورالعمل‌های خاص، تا حد زیادی می‌توان تجربه کاربری را ارتقا داد.
  • با رعایت این اصول به هنگام طراحی وب سایت می‌توانید اطمینان داشته باشید که محتوای سایتتان در هر مرورگری از هر نسلی نمایش داده می‌شود. گرچه نحوه نمایش احتمالا با مطلوب شما متفاوت بوده، اما حتمی است. بنابراین، پایداری، یکی از مهمترین مزایای رعایت این استانداردها می‌باشد.
  • با رعایت این استانداردها، تمامی صفحات وب برای تمامی مردم قابل نمایش خواهند بود. فرقی نمی‌کند که افراد از چه نوع مرورگری در کجای جهان و به چه شکل استفاده می‌کنند؛ با استفاده از این استانداردها، صفحات استاندارد وب برای همه در دسترس خواهند بود.
  • بهینه سازی موتور جستجو یا SEO یکی دیگر از مزایای رعایت استانداردهای برنامه نویسی وب می‌باشد. متاسفانه در کدنویسی برخی از سیستم های مدیریت محتوا، از کدهای مخرب استفاده می‌شود. این کدها نه تنها موجب اختلال در عملکرد سایت شده، بلکه موجب طرد شدن سایت از سوی موتورهای جستجو نیز می‌شوند. بنابراین، با رعایت استانداردهای اولیه می‌توانید، سایتتان را برای موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه کنید.

استانداردهای برنامه نویسی وب چگونه تعیین می‌شوند؟

استانداردهایی که برای طراحی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند، توسط سازمان‌های مختلفی تدوین می‌گردند. برخی از مهمترین مراکزی که در تنظیم این استانداردها نقش دارند، عبارت هستند از:

استانداردهای W3C

W3C به معنی کنسرسیوم جهانی وب است که در زمینه حمایت از استعدادهای نهان وب در حال فعالیت است. با رعایت استانداردهایی که از سوی این سازمان تعیین می‌شوند، قابلیت‌های محصولات و فناورهای وب تا حد زیادی ارتقا پیدا می‌کنند. این کنسرسیوم از سال 1994 فعالیت خود را با مدیریت تیموتی برنزز لی (Sir Timothy John Berners-Lee) آغاز کرده و دارای بیش از 450 عضو فعال شامل سازمان‌هایی که در زمینه تولید نرم افزارهای وب فعال هستند، می‌باشد. برخی از استانداردهایی که از سوی این سازمان مشخص شده‌اند عبارت هستند از:

  • HTML 5
  • XML 1.0
  • XHTML 1.0 ، 1.1 و Modularization
  • CSS
  • DOM Level 1

استاندارد ECMA

انجمن سازندگان اروپایی رایانه ECMA یکی دیگر از سازمان‌هایی است که در زمینه استانداردسازی زبان‌های برنامه نویسی از سال 1961 تا کنون در حال فعالیت است. ECMA Script زبان برنامه نویسی مبتنی بر شی است که از سوی این سازمان ارائه شده و کاملا استاندارد است. این زبان تا حد زیادی بر مبنای JavaScript از Netscape و JScript از Microsoft است.

نتیجه‌گیری

با توجه به مطالبی که در این مقاله بیان کردیم، رفع مشکلات موجود میان صفحات مختلف وب و مرورگرهای موجود، یکی از وظایف اصلی توسعه دهندگان وب است. اما این مهم جز با رعایت استانداردهای برنامه نویسی وب حاصل نمی‌شود. بنابراین، افرادی که در حوزه طراحی وب سایت و سایت ساز فعالیت می‌کنند، به جای اینکه برای رفع مشکلات موجود مجبور به چندین بار کدنویسی شوند، بهتر است که برای یک بار برنامه نویسی را بر اساس استانداردهای موجود انجام دهند.

مشاهده منبع

29 آبان 1398 - 11:20

نظرات کاربران

امتیاز کل

در حال حاضر نظری ثبت نشده است

ثبت نظر

امتیاز شما