جایگزین گوگل مپ برای سایت های ایرانی که به تحریمهای گوگل گرفتار شدهاند، چیست؟ پس از گذشت سالها از راهاندازی سرویس گوگل مپ، با تغییر سیاستهای این کمپانی، وبسایتهایی که با دامنه .ir فعال بودند، در فهرست تحریمهای گوگل مپ قرار گرفتند. این اتفاق باعث بلاک شدن سایتهای ایرانی جهت استفاده از API (رابط کاربری گوگل) شده است. به کلامی سادهتر، کسبوکارهای ایرانی به منع استفاده از سرویس نقشه گوگل محکوم شدهاند. فرض کنیم پیرو تکمیل پروژه استارتاپی مبتنی بر لوکیشن، سایت شرکتی خود را با استفاده از سایت ساز آنلاین ساختهاید و قصد استفاده از سرویسهای مپ در آن دارید. حال تکلیف چه میباشد؟ جایگزین گوگل مپ برای سایت هایی که در فهرست تحریم هستند، چیست؟ چگونه میتوان جایگزین نقشه گوگل را پیدا کرد؟ اگر در طراحی و ساخت سایت خود بخواهیم از سرویسهای نقشه استفاده کنیم، چه گزینههایی به عنوان جایگزین نقشه گوگل خواهیم داشت؟
تحریمهای گوگل و افزایش چشمگیر قیمتهای آن نسبت به سالهای گذشته، دردسری تازه برای کسبوکارهای ایرانی شده است. شرکتهای ایرانی با توجه به وضعیت نرخ ارزی کشور، با مشکلات عدیدهای در این زمینه مواجه شدهاند. جهت استفاده حداکثر از پتانسیلهای فضای آنلاین و بهرهمندی از مزایای کسب و کار اینترنتی در کشور، لازم است فکری به حال این وضعیت کرد. این مشکلات، در حالت کلی، دو راه حل بیشتر ندارند. یکی استفاده از پلتفرمهای متن باز چون OSM یا Open Street Maps و دیگری توسعه نقشههای بومی.
در ادامه همراه باشید تا به بررسی مپ سرویسها، مزایای استفاده از سرویسهای مپ، گزینههای جایگزین نقشه گوگل و معرفی تعدادی از آنان بپردازیم.
مزایای استفاده از سرویسهای Map
استفاده از نقشهها در سایت میتواند منجر به کسب رتبه بهتر در سئو و بهینه سازی سایت شود. سرویس های نقشه آنلاین یکی از حیاتیترین خدمات جهت رشد و بقای بسیاری از کسب و کارهاست. پلتفرمهایی که مبتنی بر مکان و مسیریابی هستند، بارزترین آناناند. با تحریم شدن شرکتهای ایرانی توسط گوگل و منع استفاده ایرانیان از آن، یافتن یک جایگزین نقشه گوگل برای ادامه حیات بسیاری از استارتاپها و شرکتهای فعال در حوزه حملونقل ضرورت دارد. اما پیش از پرداختن به مواردی که میتوانند به عنوان جایگزین گوگل مپ برای سایت ها و اپلیکیشنها باشند، به مزایا و موارد استفاده از سرویسهای نقشه آنلاین و مسیریابی نگاهی میاندازیم.
اشتراکگذاری موقعیت
اولین کاربردی که استفاده از سرویسهای نقشه و مسیریاب برای کاربران پدید آوردهاند، اشتراکگذاری موقعیت کاربران است. حتماً تا به حال پیش آمده که آدرس محل زندگیتان را برای دوستی که تازه از شهرستان آمده فرستادهاید. دیگر زمان آدرس پرسیدن سر رسیده است و با فراگیر شدن گوشیهای هوشمند، استفاده از سرویسهایی چون گوگل مپ رایج شدهاند. به اشتراک گذاشتن موقعیت مکانی افراد، پرطرفدارترین کاربرد سرویسهای مپ میباشد که البته با وجود تحریمها، یافتن جایگزین گوگل مپ برای سایت ها و استارتاپهای ایرانی مانند اپلیکیشن های تاکسی آنلاین حائز اهمیت است.
ذخیره مکانهای مورد علاقه
از بهترین ویژگیهای گوگل مپ، ذخیره مکانهای مورد علاقه است. فرض کنیم تابستان است و برای تفریح به یکی از کشورهای همسایه سفر کردهاید. ذخیره مکانهایی که به نظرتان جذاب آمدهاند، یکی از روشهای ثبت خاطرات به شمار میآید. با استفاده از این قابلیت، امکان به اشتراک گذاشتن این مکانها برای دیگران نیز به ارمغان میآید.
یافتن نزدیکترین اماکن
اگر در حال سفر باشید و تازه به مکانی ناآشنا رسیدهاید، استفاده از سرویسهای مپ بهترین گزینه برای یافتن نزدیکترین اماکن به شما هستند. پمپ بنزین، رستوران، سینما، پارکها، هتلها و ... همگی با علائم خاص و آیکونهای مختلف روی نقشه مشخص شدهاند.
مسیریابی
سرویسهایی چون گوگل مپ و موارد مشابه دیگری که جایگزین نقشه گوگل هستند، در یافتن مسیرهای رسیدن به مقصد، بسیار کاربردی میباشند. در حال حاضر اپلیکیشنهای مسیریابی متنوعی وجود دارند که بسیاری از آنها از API گوگل مپ استفاده میکنند. اکنون، شرکتهای ایرانی لازم است از جایگزین گوگل مپ برای سایت و اپلیکیشن مسیریابی خود استفاده نمایند.
مشخص کردن مکان توقف در سفرهای طولانی
استفاده از نقشههایی چون گوگل مپ برای تعیین محل توقف و استراحت در مسافتهای طولانی میتواند به تجربه شیرینتری از سفر منجر شود. معمولاً این سرویسها به ارائه آماری از مسافت باقیمانده تا محل، زمان لازم برای رسیدن به آن و اطلاعاتی از مکانهای تفریحی اطراف آن میپردازند.
انتخاب بهترین مسیر و دور زدن ترافیک
گوگل مپ و سرویسهای مشابه با پیش رو قرار دادن مسیرهای مختلف رسیدن به مقصد و با توجه به وضعیت ترافیک موجود، بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد را پیشنهاد میکنند. اگر دلتان نمیخواهد دیر به یک قرار کاری مهم برسید و در مسیرتان نیز شتاب به خرج ندهید، استفاده از سرویسهای مسیریاب پیشنهاد میشود.
مشکلاتی که با تغییر سیاستهای گوگل ایجاد شده است!
تجارت الکترونیک در کشور شاهد رشدی عظیم در سالهای اخیر بوده است. فروشگاههای اینترنتی بزرگ، پلتفرمهای سایت ساز، سامانههای حملونقل اشتراکی و ... از پدیدههای نوظهور در کشورمان هستند. خبر تحریم شرکتهای ایرانی و دامنه .ir از طرف گوگل، خبری دردناک برای کسبوکارهایی چون تاکسیهای آنلاین، سایتهای پذیرش آگهی مسکن و اپلیکیشنهای مبتنی بر مکان بود. از تاریخ ۲۱ خرداد سال ۱۳۹۷، سایتهای ایرانی جهت استفاده از API گوگل مپ لازم است که Credit Card یا بیلینگ کارت (کارتهای اعتباری بینالمللی) داشته باشند.
از دسترس خارج شدن نقشههای اپراتورهای کشور، اختلال در روند کار سامانههای حملونقل آنلاین، هزینههای سنگین طراحی نقشههای بومی و ریسک استفاده از OSM ها، از بارزترین مشکلاتی هستند که تحریمهای گوگل بر شرکتهای ایرانی وارد کرده است. با این اوصاف، انتخاب جایگزین گوگل مپ برای وب سایت کسبوکارهای ایرانی، سبب جلوگیری از متحمل شدن ضررهای آتی میشوند.
معرفی چند مورد جایگزین گوگل مپ برای سایت
گوگل مپ در نوع خود ابزاری بینظیر است. نمیتوان منکر این واقعیت شد که امکانات گوگل مپ و اعتبار زیاد این شرکت، محصولی عالی ایجاد کرده است. اما عرصه رقابت در جهان تکنولوژی امروز، عرصه سخت نفسگیریست که شرکتهای بسیاری حتی به قصد پیشی گرفتن از گوگل، به طراحی نقشههای آنلاین و مسیریابها تن دادهاند. با محدودیتهای وارده از طرف گوگل، شرکتهای ایرانی نیز بیکار ننشسته و به ایجاد جایگزین گوگل مپ برای سایت ها و کسبوکارهای داخلی پرداختهاند.
نمونههای ایرانی جایگزین نقشه گوگل
سیدارمپ (Cedarmaps)
سیدارمپ یکی از محصولات سیدار استودیو است که میتوان گفت از حرفهایترین ابزارهای مپ و مسیریاب میباشد. در طراحی و رنگبندی پلتفرم سیدارمپ، دقت و ظرافت خاصی بکار گرفته شده است. نقشهای کاملاً ایرانی که تمامی اسامی استفاده شده در آن به زبان پارسی هستند. ارائه جزئیات دقیق و بهروز، تبدیل نقطه جغرافیایی به آدرس محاورهای، امکان جستوجو در معابر، مسیریابی و بهرهگیری از نقشههای استاتیک از مهمترین ویژگیهای این پلتفرم هستند. در حال حاضر شرکتهای مطرح زیادی در کشور از API نقشه سیدار استفاده میکنند.
مپ (Map)
این سرویس در مقایسه با سیدار، سبکتر بوده و برای کاربرانی که به امکانات زیادی نیاز ندارند، مفید است. در پلتفرم مپ میتوانید از کامپونتتهای مپ در Vue.js و React.js استفاده نمایید. پلتفرم مپ نیز همانند سیدار، امکان مشاهده و بررسی طرح ترافیک را میدهد.
پارسی جو
غالباً نام پارسی جو را به عنوان موتور جستجوگر میشناسند. در حالیکه این شرکت، سرویس نقشه نیز ارائه نموده است. پلتفرم مپ پارسی جو، نقشه سادهای است که امکانات اولیه مورد نیاز کسبوکارها را تامین میکند. این نقشه بومی برای کسانی که به دنبال یک نقشه ساده و سبک هستند، میتواند یک جایگزین مناسب برای گوگل مپ به شمار آید.
نشان
امکان تبدیل نقطه به آدرس، تشخیص محدوده طرح ترافیک زوج و فرد، داشتن دستیار صوتی فارسی زبان و بهرهمندی از قیمت مناسب از ویژگیهای منحصربفرد نشان هستند. نکته قابل توجهی که در پلتفرم نشان وجود دارد، این است که به هر میزان که از آن استفاده کنید، پول پرداخت خواهید کرد. همچنین، ماهیانه ۵۰ هزار تومان اعتبار رایگان نیز به شما پرداخت میکند.
نمونههای خارجی جایگزین نقشه گوگل
در آخر به معرفی و بررسی اجمالی برخی از نمونههای خارجی جایگزین گوگل مپ برای سایت میپردازیم.
- OsmAnd: این برنامه مسیریابی منبع باز و قدرتمند، با وجود نقشههای آفلاین توانسته است مزیت رقابتی خوبی برای خود ایجاد کند. نقشههای دقیق و زیبا، تحلیل دقیق مسیر، قابلیت شخصیسازی رابط کاربری از مهمترین مزیتهای OsmAnd هستند.
- CityMapper: این سامانه از نظر دامنه، محدودتر از G-Map میباشد، اما دست کمی از سایر نمونههای مشابه خود ندارد. این برنامه با استفاده از پایگاه داده بهروزی که دارد، کلیه مسیرهای حملونقل، نرخها و هشدارها را در شهرهایی که از آنها پشتیبانی میکند، نمایش میدهد.
- MapQuest: منبعی قابل اعتماد جهت استفاده از نقشه و مسیرهای تردد. این ابزار امکان انتخاب مسیر، نمایش مکانهایی چون هتل و فروشگاه، اعلام هشدار درباره حوادث ترافیکی و حتی رزرو هتل و بلیط هواپیما را فراهم کرده است.
OpenStreetMap: با نام اختصاری OSM نیز شناخته میشود. این برنامه، منبع آنلاین جالبی است که همانند گوگل در ارائه API به توسعه دهندگان فعالیت دارد تا بتوانند از نقشههای آن در نرمافزارها و سرویسهایشان استفاده نمایند. این نقشه توسط کاربران داوطلب در سراسر دنیا قابل ویرایش است. در این برنامه، عکسها و دادههایی که توسط کاربران ارسال میشوند، توسط GPS قابل جمعآوری هستند.
نظرات کاربران
امتیاز کل
در حال حاضر نظری ثبت نشده است
ثبت نظر
امتیاز شما