مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

کسب و کارها، پر از فراز و نشیب و چالش‌های گوناگون هستند. اگر بخواهید، به‌صورت سنتی، محصولی به بازار عرضه کنید، می‌توانید یک مغازه اجاره کنید، فضای مغازه را قفسه بندی کنید، ویترین بزنید، تبلیغ کنید، افتتاحیه بگیرید و محصول‌تان را به فروش برسانید. هرچند، هزینه‌های آب، برق، مالیات و عوارض را نیز، باید به این لیست اضافه کنیم. روش سنتی فروش، شاید برای برخی محصولات، مثل اتومبیل یا مبلمان مناسب باشد. اما باتوجه به شرایط کنونی و افزایش خریدهای اینترنتی، بهتر است، به فکر فروش اینترنتی محصولات خودتان باشید. برای برپا کردن یک فروشگاه اینترنتی، لازم است نسبت به انجام مقدمات آن اقدام کنید. اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، اولین گامی است که باید بردارید. اخذ نماد اعتماد الکترونیک نیز، یکی از مهم‌ترین مجوزهای راه اندازی فروشگاه آنلاین است.

در ادامه به بررسی مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، اخذ نماد اعتماد الکترونیک و سایر مجوزها می‌پردازیم.

همراه ما باشید.

اولین گام برای شروع کسب و کار با فروشگاه اینترنتی

اگر فکر راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی به سرتان زده‌است، به شما تبریک می‌گوییم. هم‌گام شدن با موج تکنولوژی و مطابقت با پیشرفت‌های آن، یکی از رازهای موفقیت در کسب و کار است. در حال حاضر، باتوجه به سیل جمعیت شاغل  که فرصت کافی برای خریدهای حضوری ندارند، خرید آنلاین رونق زیادی پیدا کرده‌است. اگر محصولی برای فروش دارید، بهترین راه ورود به عرصه دیجیتال، راه اندازی فروشگاه آنلاین محصولات است.

کافی است به بهترین سایت ساز آنلاین سر بزنید و خیلی زود، سایت موردنظرتان را، ایجاد کنید. این اولین گام برای ورود به عرصه کسب و کار اینترنتی است. اما قدم‌های دیگر در جلب اطمینان مشتریان و اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟ در ادامه به این توضیح فرآیند می‌پردازیم.

اهمیت جلب اطمینان مشتریان در فروشگاه اینترنتی

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که کالا یا خدمات موردنیازتان را در یک فروشگاه اینترنتی پیدا کنید. اما علاقه‌ای به خرید از آن  سایت نداشته باشید. علت چیست؟

با توجه به تحقیقاتی که توسط تیم سایت ساز رایو انجام شده‌است، دریافتیم که اصلی‌ترین دلیل عدم سفارش برخی کالاها و خدمات از فروشگاه آنلاین، عدم توانایی سایت، در جلب اطمینان مشتری است. در دنیای امروز، اطمینان و اعتماد به برندها، حرف اول را در موفقیت و سود سرشار کسب و کارها، می‌زند. پس لازم است، تمام تلاش‌تان را، برای جلب اطمینان مشتری انجام دهید. اما چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟

چگونه در فروشگاه اینترنتی، اعتماد مشتری را جلب کنیم؟

اگر بتوانید به این سوال پاسخ دهید، بخش عمده‌ای از مسیر موفقیت در کسب و کارتان را پیموده‌اید. توجه به روش‌های جلب اطمینان در هر کسب و کاری، متفاوت است. برای مثال، مغازه فروش لوازم خانگی، با ارائه اجناس اصل و دارای گارانتی، قادر است اعتماد و اطمینان مشتری را جلب کند. افزودن ویژگی‌های خاص، مثل ضمانت بازگرداندن کالا تا یک هفته بعد از خرید نیز، از جمله روش‌های افزایش سطح اعتماد مشتریان محسوب می‌شود. اما در فروشگاه اینترنتی، موضوع کاملا متفاوت است؛ زیرا مشتریان، هیچ تماس چشمی و حضوری با شما ندارند. مشتریان شما، هیچ اطمینانی از طریق مکالمه و مشاهده فیزیکی فروشگاه و محصولات، کسب نمی‌کنند.

در چنین شرایطی، داشتن مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی و ای نماد، به داد فروشگاه‌ اینترنتی شما می‌رسد. مشتریان، با مشاهده این مجوزها، می‌توانند با خیالی آسوده، اقدام به خرید آنلاین از سایت‌تان کنند. خرید از سایت با اطمینان از تحویل کالایی باکیفیت و مطابق با اطلاعات سایت، هدفی است که به‌دنبال آن هستید.

لیست مهم‌ترین مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

تا این‌جا، به اهمیت اخذ مجوزها برای افزایش اعتماد مشتری و شروع فعالیت یک فروشگاه اینترنتی پی ‌بردید. پس نوبت به بررسی این مجوزها و ارائه توضیحات کامل، در خصوص نحوه اخذ هریک از آن‌ها رسیده‌ است. سعی کنید باتوجه به زمینه فعالیت فروشگاه‌تان، تمام راه‌های جلب اعتماد مشتری را طی نموده و ویژگی‌های بیشتری برای افزودن مزیت رقابتی کسب و کارتان ایجاد کنید.

اخذ نماد اعتماد الکترونیک یا ای نماد (eNAMAD)

اولین مجوزی که برای راه اندازی فروشگاه آنلاین نیاز دارید، نماد اعتماد الکترونیک یا ای نماد است. این نماد، توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و تحت نظارت وزارت صنعت و معدن و تجارت، به شما ارائه می‌شود. برای دریافت ای نماد، کافی است که به سایتeNAMAD.ir  مراجعه کرده و ثبت نام نمایید. این سایت، با در اختیار قرار دادن فرم‌های مختلف و اخذ اطلاعات و مدارک شما، به‌عنوان شخصیت حقیقی یا حقوقی، اقدام به بررسی اطلاعات و درخواست‌تان می‌کند.

برای اخذ این مجوز، لازم است اطلاعات فروشگاه اینترنتی شما، به‌طور دقیق و کامل وارد شده باشد و قیمت کالا یا خدمات، در سایت معین گردد. صحت اطلاعات واردشده در سایت ای نماد و اطلاعات مندرج در بخش تماس وب سایت، یکی از نکات مهم در اخذ تاییدیه نماد اعتماد است.

ای نماد، یکی از اساسی‌ترین مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی است. پس سعی کنید، قبل از اقدام به ثبت نام در سایت ای نماد، مدارکی که در ادامه ذکر شده است را فراهم نمایید.

  • متقاضیان حقیقی:
  • تصویر پروانه یا مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
  • اسناد هویتی متقاضی (شناسنامه، کارت ملی و مدرک وضعیت نظام وظیفه)
  • متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری):
  •  تصویر آگهی روزنامه رسمی
  •  تصویر اصل اساسنامه
  •  آگهی آخرین تغییرات آدرس
  •  آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره
  •  آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شركت
  •  تصویر پروانه یا مجوز فعالیت
  • متقاضیان دولتی
  • تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور و معرفی یک نماینده در پرونده نماد در متن نامه

ضرورت اخذ نماد اعتماد الکترونیک یا ای نماد

شاید برای شما هم سوال باشد که چرا نماد اعتماد الکترونیک یا ای نماد، جزو یکی از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی است؟ در واقع، اصل ماجرا چنین نیست که بدون این نماد، امکان ساخت سایت برای فروش اینترنتی نداشته باشید. اما، آن‌چه بدیهی است و در تحقیقات آماری اثبات شده‌است، چنین حکایت می‌کند که بدون داشتن این مجوزها و نماد اعتماد الکترونیک، بسیاری از مشتریان‌تان را از دست خواهید داد!

علت اصلی این موضوع، عدم اعتماد آن‌ها به ماهیت فروشگاه اینترنتی شما است. قطعا هیچ شخص عاقلی، به ورود اطلاعات بانکی خود برای خرید از فروشگاهی که هیچ نام و نشان و تاییدیه‌ای ندارد، تمایلی نخواهد داشت. پس اخذ ای نماد، برای جلب اعتماد مشتریان، ضروری است. حتی اگر قصد ارائه خدمات پرداخت در محل را داشته باشید، باز هم نیازمند اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستید.

ارتباط نماد اعتماد الکترونیک با درگاه پرداخت آنلاین

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید به آن توجه کنید، اهمیت اخذ ای نماد، برای ثبت نام جهت دریافت درگاه پرداخت آنلاین در فروشگاه اینترنتی است. از ملزومات یک فروشگاه اینترنتی، درگاه پرداخت آنلاین در آن است. اگر بخواهید برای دریافت این امکانات اقدام کنید، داشتن ای نماد، یکی از ضروریات است؛ زیرا جزو مدارکی که باید به بانک ارائه دهید، نماد اعتماد الکترونیک است.

اخذ مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی

یکی از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی است. این سامانه، به آدرس اینترنتی samandehi.ir تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد. با مراجعه به این آدرس و ثبت اطلاعات وب سایت‌تان، می‌توانید نسبت به مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی اقدام کنید. تاییدیه ساماندهی محتوای فضای مجازی، مربوط به محتوای سایت شما است.

البته، شایان ذکر است که اخذ این مجوز، برای همه فروشگاه‌های اینترنتی اجباری نیست و ضرورت دریافت آن، برای سایت‌هایی است که محصولات ویدئویی یا صوتی و تصویری به فروش می‌رسانند.

اخذ مجوز مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال

اگر محصولاتی که در فروشگاه اینترنتی خود به فروش می‌رسانید، جزو محصولات صمعی-بصری، بازی‌های رایانه‌ای، نرم‌افزارهای رسانه‌ای و محصولات مشابه هستند، اخذ مجوز مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، یکی از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما است. برای ثبت نام در این سامانه به وب سایت saramad.ir مراجعه نمایید.

اخذ مجوز نظام صنفی حوزه فعالیت فروشگاه اینترنتی

یکی از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، اخذ مجوز نظام صنفی حوزه فعالیت فروشگاه اینترنتی شما است. این مجوز، چیزی شبیه به پروانه کسب است. برای اخذ این مجوز، لازم است به واحد صنفی حوزه فعالیت فروشگاه اینترنتی‌تان مراجعه کنید. با مراجعه به این واحد صنفی و ارائه اطلاعات، می‌توانید در صف اخذ مجوز قرار بگیرید. مشکل بسیاری از افراد این است که برای کسب و کار آن‌ها، واحد صنفی خاصی وجود ندارد. در چنین شرایطی، باید به اتحادیه کسب و کارهای مجازی مراجعه کنید و تاییدیه کسب و کارتان را، از آن‌ واحد دریافت کنید.

خلاصه مطلب

اگر می‌خواهید با پیشرفت دنیای تکنولوژی، کسب و کارتان را توسعه دهید، پا به عرصه فروشگاه‌ های اینترنتی بگذارید. سعی کنید، با اخذ مجوزهای قانونی، کارتان را بی عیب و نقص پیش ببرید. با اطلاع از مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، می‌توانید حرفه‌ای پیشرفت کنید.

مشاهده منبع

31 فروردین 1399 - 17:36

نظرات کاربران

امتیاز کل

در حال حاضر نظری ثبت نشده است

ثبت نظر

امتیاز شما