ثبت دامنه یا دامین (Domain) ابتداییترین قدم برای راهاندازی و ساخت سایت است که میتواند نام برند یا کسب و کار شما را در اینترنت تعیین کند؛ برند وب سایت مربوط به هر کسب و کار در فضای مجازی با نام دامین خود مشخص میشود و به جهت اینکه امکان استفاده از آن فراهم شود، باید برای مدت مشخصی ثبت گردد.
ثبت دامنه برای اطمینان از اینکه هیچ کس دیگری در جهان نتواند ادعای مالکیت آدرس وب سایت شما را داشته باشد و بازدیدکنندگان بتوانند به راحتی سایت شما را در موتورهای جستجو پیدا و مشاهده نمایند، الزامی است؛ همچنین، برای اینکه شما روند کار خود را مشاهده کنید، به یک نام دامنه منحصر به فرد نیاز دارید تا به سرورهای سایتتان متصل شود.
چگونه میتوان خریداری و ثبت دامنه را انجام داد؟
خرید دامنه و هاست وب سایت آسان است و روند خیلی پیچیدهای را طی نمیکند؛ روند ثبت دامنه با یافتن یک آدرس اینترنتی مناسب و یا وارد کردن کلمات کلیدی مورد علاقه آغاز میشود، پس از مرحله ثبت نام، مرحله استعلام و جستجوی دامنه در دسترس در صفحه خرید آن طی میگردد، در صورتی که از آزاد بودن دامین مذکور اطمینان حاصل شد، فرد یا شرکت متقاضی میتواند دامین مورد علاقه خود را سفارش دهد و ثبت کند.
شخص یا شرکت متقاضی قبل از مرحله ثبت، به لحاظ فنی صاحب دامنه نیست، اما پس از ثبت و پرداخت اولین هزینه سالانه آن، میتواند دامین مذکور را به نام خود حفظ کند.
برای اینکه از موجود بودن نام دامنه انتخابی خود آگاه شوید میتوانید از دو روش بهره بگیرید:
- در اولین قدم ثبت دامنه میبایست URL را در نوار جستجو با پسوند .com تایپ میکنید و شرکت ارائه کننده به شما میگوید که آیا این مورد میتواند ثبت گردد یا خیر؟
- در دومین روش خرید و ثبت دامنه میتوانید دامنه موجود را در "Whois Lookup" جستجو کنید.
اهمیت انتخاب نام دامنه یا دامین
به علت اینکه نام دامنه پایه و اساس وب سایت شماست و انتخاب یک نام تجاری مناسب در نحوه کشف مشتریان به صورت آنلاین و رشد کسب و کار در اینترنت، نقش بسزایی را ایفا میکند، ثبت دامنه حائز اهمیت است؛ بررسی، استعلام دسترسی یا عدم دسترسی و نهایتاً یافتن بهترین نام برای دامین و به طور کلی، خرید دامنه و هاست وب سایت معمولاً امری دشوار است؛ زیرا نه تنها به صرف زمان نیاز دارد بلکه ممکن است دامینهای خوب و مناسب از قبل به ثبت رسیده باشند.
قبل از انتخاب نام دامنه بهتر است نکاتی مدنظر قرار گیرد تا فرد یا شرکت متقاضی بهترین انتخاب را داشته باشد که البته در ادامه به چند مورد آن اشاره خواهد شد:
- در ثبت دامنه، نام دامین باید کوتاه و به صورت مختصر انتخاب شود یا در صورت بلند بودن نام، باید از مخفف آن استفاده گردد.
- باید نوشتار ساده و قابل درک و فهمی داشته باشد و برای تایپ کردن آسان باشد.
- در ثبت دامنه، نام دامنه که منعکسکننده نام تجاری یا موضوع وب سایت شماست، باید به یاد ماندنی باشد.
- باید از به کارگیری اعداد یا کلمات غیرضروری خودداری کرد تا یادآوری و یافتن وب سایت برای بازدیدکنندگان آسان شود.
- باید دارای کلمات کلیدی مناسبی باشد زیرا میتواند در زمینه کسب و کار فرد موثر واقع شود.
- استفاده از لوکیشن (موقعیت مکانی) در انتخاب و ثبت دامنه یا دامین میتواند موثر شود.
- انتخاب پسوند مناسب در خرید دامنه و هاست وب سایت بسیار حائز اهمیت است.
تعریف و دو نوع کلی دامنه سطح بالا (TLD)
دامین از دو قسمت نام و پسوند تشکیل شده که خروجی آن یک آدرس اینترنتی است؛ ابتداییترین بخش از آدرس وب سایت از سمت راست است که نشاندهنده نام تجاری کسب و کار شخصی یا شرکتی شما در اینترنت میباشد و در نوار آدرسبار، آنچه پس از www قرار میگیرد، دامنه نام دارد.
آدرس اینترنتی مانند آدرس یک خیابان دارای یک کد منحصر به فرد است که در دنیای اینترنت با نام IP شناخته میشود و توسط پروتکل DNS به نام مبدل میگردد که خروجی آن، آدرس سایت است.
دامنهای که از آن صحبت شد، به دامنه سطح بالا یا به اختصار TLD نیز شهرت دارد و در دو نوع کلی موجود است:
- دامنههای سطح بالایی مانند .comکه به صورت عمومی (gTLDs) هستند؛ اکثریت مردم میتوانند از آنها استفاده کنند. به سبب اینکه .com در دنیا به ثبت رسیده، بسیاری از مردم تصور میکنند دامنه .com از سایر دامنهها ارزشمندتر هستند؛ در صورتی که این تصور کاملاً غلط بوده و پسوندهای رایج دیگری چون .ir، .net، .nyc،.org و .info وجود دارند که متناسب با زمینه فعالیت انتخاب میشوند.
- دامنههای سطح بالایی که به دامنههای سطح بالای کد کشوری مشهور هستند؛ تنها شهروندان همان کشور قادرند از این نوع دامنهها استفاده کنند که مثال بارز آن پسوند ir مربوط به کشور ایران است.
خرید دامنه ir و com
دامنه com. مخفف عبارت commercial است که جزو متداولترین و محبوبترین دامنههای اینترنتی به شمار میآید و البته بیشتر برای افرادی که فعالیتهای تجاری دارند، مورد استفاده قرار میگیرد؛
در مقابل، دامنههایی مانند rayo.ir که دارای پسوند ir هستند، به کشور ایران و سایتهای مرتبط با این کشور ارتباط دارد، پس اگر فردی در کشور ایران اقامت نداشته باشد، نمیتواند از مرحله خرید دامنه ir عبور و از این دامنه ملی استفاده کند؛ بنابراین، در پاسخ به این سوال که در خرید دامنه ir و دات کام، کدام دامنه برای متقاضی مناسب است، باید گفت کاملاً به نوع فعالیت کسب و کار فرد بازمیگردد؛
برای اطلاعات بیشتر، به مقاله تفاوت دامنه دات آی آر و دات کام مراجعه شود:
در ادامه مبحث دامنه با پسوند ir.، لازم به ذکر است که برای ساخت سایت یا فروشگاه اینترنتی با سایت ساز رایو، علاوه بر اینکه هاست نامحدود در اختیار دارید، نیازی به خرید دامنه ir نیست؛ در سایت ساز آنلاین رایو با کمترین هزینه و به صورت اقساطی قادر خواهید بود صاحب یک سایت با امکانات کامل به ازای راهاندازی فروشگاه آنلاین محصولات یا یک سایت حرفه ای شوید.
نظرات کاربران
امتیاز کل
در حال حاضر نظری ثبت نشده است
ثبت نظر
امتیاز شما